SULDR Forums Supported Printers Printing Questions Scanning Questions General Questions Samsung Installer

Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - alesand

#1
Scanning / Xpress c460W Color multifunction
June 05, 2016, 17:08:26
hello, I have a Xpress c460W Color multifunction samsung  printer.
I installed it on windows xp, vista, 7, android, all they  work fine, furthermore I have a virtual machine(virtualbox)
with ubuntu 12.04 inside windows 7
I downloaded  uld_v1.00.36_00.91.tar from bchemnet.com. When I executed ./install_sh. script(samsung installer) on ubuntu 12.04 virtual machine , the logs are ok, cups and sane too, no message error according the display. Both printer and scanner  work ok with usb port using simple scan and xsane, furthermore the printer works ok on wireless network protocol through my router, but the scanner does not work on wireless network protocol through my router. Xsane and simple scan display "No device available" .

Note: I repeat I am working on the virtual machine ubuntu  12.04

I run these testings:

a) from windows ipconfig:
   printer ip: 192.168.1.102
   router: 192.168.1.10
   virtualbox ip: 192.168.56.1
   subnet mask:255.255.255.0

b) from ubuntu
#ifconfig
my virtual machine ip 10.0.2.15

c) Tell SANE to run as a server (saned)

#sudo nano /etc/default/saned
# Set to yes to start saned
RUN=yes

d) Tell saned who to share with sudo nano /etc/sane.d/saned.conf
## Access list
192.168.1.0/24

#sudo service saned restart

#sudo service saned status
saned is working

however no detect the scanner

Other testings:

1)add the saned user to the lp group

sudo usermod -a -G lp saned

2)Export the scanner to localhost

sudo nano /etc/sane.d/saned.conf

## Access list
localhost
127.0.0.1

3) Tell SANE to use localhost

## saned hosts
localhost
127.0.0.1

From the command line, run
#xsane

Nothing it works, ¿ why does printer work and the scanner not works? they are in the same machine

What other testings can I do?

thanks for advance
Alejandro
Repository Information Legal Contact Alternative Drivers